open-navfaktor-logo
search
Nastavak sage
Bogdanović odgovorio Piksiju: Nek se sjeti jezera u Makedoniji, nas par trenera i ljubavnica
Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler Željezničara i bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, odgovorio je na komentar Dragana Stojkovića Piksija o njemu. 
07.12.2023. u 08:41
get url
text

Bogdanović je žestoki kritičar legendarnog Piksija, tačnije toga kako Srbija igra pod Piksijem kao selektorom.

Naveo je i kako je zaprepašten saznanjem da Piksi ima mjesečnu plaću od čak 120 hiljada eura usprkos tome što je na SP-u doživio debakl, a na EP se plasirao jedva, pobjedama nad samo Crnom Gorom i Latvijom. Novinari su pitali Stojkovića da prokomentira Bogdanovićeve tvrdnje, a selektor Srbije je odgovorio tek: "Ko je taj?"

Bogdanović mu je potom odgovorio u razgovoru za televiziju Una.

- Pošto je Piksi rekao da ne zna ko sam, ja ću se predstaviti. Rodom sam iz Sarajeva, od oca Slobodana i majke Nade. Rođen u općini Novo Sarajevo, porijeklom iz sela Tilava.

VEZANI TEKST - "Rat" u Srbiji: Piksi Stojković tvrdi da ne zna ko je Rade Bogdanović, prozvao i Nemanju Vidića

Pošto me ne poznaje, ja ću mu reći kako me poznaje. Mjesec dana prije nego će pobjeći iz Srbije, došao je u Makedoniju, na Dojransko jezero, da polaže profi licencu kako bi otišao u Japan biti trener. Polagao je po skraćenoj i privilegiranoj proceduri, a ja sam igrom slučaja bio polaznik trenerske struke. Ima jedan detalj koji mogu povezati u tom vremenu kako funkcionira Fudbalski savez  Srbije i kako se dobivaju licence. Ovo sada prvi put pričam pošto je Piksi rekao da me ne zna. Evo, sada će me se sjetiti.

Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizirala trenerska škola u Srbiji, pa smo otišli u Makedoniju. Nas šest-sedam trenera i tri-četiri ljubavnice. Bili smo dolje na tom jezeru i tada je u hotel došao Dragan Stojković Piksi. Bio je smješten na drugom spratu, preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao, otišao se tuširati. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer je restrikcija - kazao je Bodanović, pa nastavio:

- Onda izlazi Piksi iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pjena od šampona, jedno oko mu zatvoreno, na drugo škilji i pita mene: "Bogdane, ima li tople vode?" Ja mu kažem: "Piksi, nemamo tople vode, imamo restrikciju od osam do šest navečer, morat ćeš se hladnom istuširati."

Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentora je sam odabrao, bio je iz Francuske. Nije dao da mu mentor bude čovjek kojeg su zvali Svinja. Tako da mislim da on mene poznaje - dodao je Bogdanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.