open-navfaktor-logo
search
SMS "otkaz"
Besim Šerbečić šokiran potezom FK Sarajevo: Porukom mi javili da ne moram dolaziti ni na treninge
Besim Šerbečić, iskusni stoper sa reprezentativnim iskustvom, kojeg su SMS porukom u FK Sarajevo obavijestili da ne mora dolaziti ni na treninge, komandant je odbrane Radničkog iz Kragujevca, hita prvenstva Srbije, kojeg s klupe vodi naš trener Feđa Dudić.
06.03.2024. u 10:29
get url
text

VEZANI TEKST - Besim Šerbečić u timu kola srbijanskog prvenstva

Radnički je uz Partizan trenutno u najboljoj formi (po pet pobjeda u nizu) u tamošenjem prvenstvu sa samo tri primljena gola u posljednjih pet utakmica. Zasluge za to pripadaju i Šerbečiću, koji je iz kola u kolo ponajbolje ocijenjeni defanzivac lige (na posudbi iz FK Sarajevo). 

Šerbečić je ljetos dolaskom trenera Simona Rožmana postao prekobrojan na Koševu. Nastupio je u dvije utakmice na kojima je Slovenac vodio ekipu, a onda je "nestao". U razgovoru za Reprezentacija.ba otkrio je kako mu je to saopćeno iz FK Sarajevo.

- Bio sam šokiran kada su mi u Sarajevu rekli da na mene ne računaju više. Znate kako je, vraćate film, pitate se zbog čega... Pogotovo jer neko pretjerano objašnjenje nisam ni dobio. Sportski direktor Senijad Ibričić mi je rekao da traže novog stopera i da je za mene najbolje da nađem sredinu u kojoj ću igrati, da bi mi se nakon toga javio porukom "team" menadžer i rekao da ne moram dolaziti ni na treninge već da treniram u teretani.

Teško mi je to palo, ali prihvatio sam tu odluku, trenirao individualno i čekao da se nešto pojavi - ispričao je Šerbečić za Reprezentacija.ba, dodavši da mu je teško zbog krize u Bordo timu:

- Čujem se sa igračima, gledam svaku utakmicu ako stignem i nadam se da će se što prije izvući iz ove situacije. Znam da im nije lako. Sarajevo je prevelik klub, a kada krenu kola nizbrdo, uvijek iskoče ljudi koji jedva čekaju da ih još više gurnu na dno. Želim im sve najbolje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.