open-navfaktor-logo
search
Nakon susreta
Bašić zadovoljan: Ovo je privilegija doživjeti; Haračić: Ovakva situacija se desila prošle sezone protiv Sarajeva
Nermin Bašić, trener Željezničara nije krio oduševljenjem remijem svojih izabranika protiv Dinama iz Minska u prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige.
13.07.2023. u 22:47
get url
text

Plavi su u sjajnoj atmosferi na Grbavici, stigli veliki zaostatak u finišu meča i stekli sjajan rezltat pred revanš u Azerbejdžanu (2:2).

- Igrali smo protiv jedne čvrste ekipe gdje se primijeti tih 14 utakmica koje su odigrali u prvenstvu. Žao mi je što u prvom poluvremenu nismo krunisali golom, imali smo tri prilike. Ono što ostaje žal što nismo uspjeli ući u posjed lopte.

Nakon 2:0 se nismo predavali. Gol se osjećao u zraku, visio je u zraku. Stvarali smo akcije, fenomenalan povratak u utakmicu.

Sa ovakvim glavama, ovakvim mentalitetom, Željo se može nadati plasmanu dalje. Ima dosta stvari koje za sedam dana moramo popraviti - poručio je Bašić, a nakon toga na konferenciji za medije istakao da vjeruje u svoje izabranike.

- Dobro smo se naradili i zaslužili smo ovaj rezultat. Izgubili smo dvije lopte i primili dva gola. Takva je evrope. U jednom momentu smo mislili da ne možemo više, ali nas je publika digla. U zadnjih 20 minuta imali smo apsolutnu dominaciju. I zaslužili smo ovaj rezultat. Za 4, 5 dana moramo popraviti još mnogo stvari. Hvala navijačima još jednom.

Ovo je privilegija doživjeti. Težit ćemo da igramo dobro, još bolje nego danas. Tehnički smo bolji, ali su oni fizički spremniji. I na treninzima igramo na pobjedu. Nema predaje. U revanšu moramo biti bolji u nekim segmentima igre. Evropa ti malo daje i to moraš uzeti. Imamo želju i potrudit ćemo da prođemo.

Napravit ćemo dobru analizu kroz ovu utakmicu. Vjerujem u svoju ekipu. Nisam želio da idemo u jurišanje, da srljamo.

Što se tiče naših navijača... odmah me nešto hvata. Sa njima možemo napasti sve klubove svijeta. Iza sebe imamo vojsku - dodao je Bašić.

- U revanšu možemo očekivati slični utakmicu. Uspjeli smo iskontrolirati njihove duge lopte, ali nismo bili dobri kroz dubinu. Agresija i tempo mora ići na agresiju. Moramo biti pametni, ne smijemo se zalijetati. Kondiciona priprema se mora izbalansirati. Sigurno ćemo napredovati jedan level. A vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno - zaključio je strateg Plavih.

Dvostruki strijelac Dženana Haračić zahvalio se publici na sjajnoj podršci tokom cijelog susreta.

- Hvala divnoj publici na sjajnoj podršci svih 90 minuta. Ovakva situacija se desila i prošle sezone protiv Sarajeva kada sam ulazio u igru, gubili smo 2:0 i izjednačili smo.

Nadamo se prolazu, ne idemo sa bijelom zastavom u Azerbejdžan - kazao je napadač Plavih.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.