open-navfaktor-logo
search
Željo protiv Igmana
Bašić: U emotivnom smo pražnjenju, stiže nas umor
Željezničar sutra protiv Igmana na stadionu Grbavica igra zaostali meč prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (18.30 sati).
29.08.2023. u 10:53
get url
text

Željo iz tri utakmice ima šest bodova, a Igman je odigrao meč više i na kontu ima devet bodova.

- Očekujem tešku utakmicu iz razloga što smo mi u emotivnom pražnjenju poslije Evrope. Stiže nas umor, to je vidljivo. Dočekujemo ekipu koja je dobro startala, u vrhu je tabele, imaju iskustvo. Zadržali su gro ekipe koja je prošle sezone iznijela super prvenstvo i protivnika koji nam ne leži posljednje dvije utakmice. Morat ćemo se prilagođavati. U ovom momentu smo bitni sami sebi, radimo puno na sebi, kako se osvježiti, biti pravi i igrati isključivo na rezultat, bez nekih zahtjeva za ljepotom i da na reprezentativnu pauzu odemo sa što više bodova. Onda se regenerirati i ja bih rekao raditi normalno pod navodnicima - rekao je trener Želje Nermin Bašić.

- Atmosfera je sjajna, posljednja utakmica je donijela i dobrog i stvari koje možemo brzo popraviti. Pripremamo se za Igman, koji je dobar, koji igra na Grbavici dobro, a mi moramo pokazati da smo Željo, da imamo volje i da probamo zabilježiti tri boda - dodao je Bašić.

- Igman je veoma dobra ekipa koja ima u svojim redovima nekoliko individualaca, koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu, ali ako mi budemo pravi, mislim da ćemo se sutra svi radovati - smatra stoper Dražen Dubačkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.