open-navfaktor-logo
search
Plavi protiv Sloge
Bašić čestitao Željovcima rođendan, Mekić i Krpić povrijeđeni, trening u Jelahu
Željo poslije dva uzastopna poraza, od Veleža u Mostaru i GOŠK-a na Grbavici, izlaz iz rezultatske krize traži u Doboju kod Sloge, gdje će sutra (srijeda) od 15 sati igrati zaostali meč drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
19.09.2023. u 11:15
get url
text

Trener Plavih Nermin Bašić čestitao je navijačima Želje 102. rođendan kluba, najavivši da ekipa danas putuje iz Sarajeva i da će trenirati u Jelahu, gdje Željo ima mnogo navijača.

- Želimo da se vratimo na pobjednički kolosijek. Zadnje utakmice nismo imali sreće, u 90. minuti nam se lomi sve. Sezona je duga, treba vjerovati u ono što radimo - rekao je Bašić i zatim se osvrnuo na igrački kadar, kazavši da se vraća Rustemović kao "bitan igrač", a da zbog žutih kartona ne može računati na Kosorića.

Dodao je da su ceh lošeg terena u posljednjoj utakmici platile dvije važne karike Mekić i Krpić i da oni vjerovatno zbog povreda preskaču utakmicu sa Slogom.

- Spremni smo na sve, duga je sezona, ova ekipa je prije dva mjeseca usrećila navijače. Ako upadnemo u krizu, ne vjerujem zašto da ne možemo  i izaći. Najavljivao sam da je pad moguć, on se desio u rezultatskom smislu. Vjerujem u ekipu, imamo kvaliteta, mogu se nositi s pritiskom, nemam s tim problema, radim više i bolje - nastavio je strateg Plavih.

On je istaknuo i da se pritisak posebno osjeti kod igrača mlađih od 21 godine.

- Pritisak je vidljiv kod mlađih igrača, jako teško mogu uhvatiti formu 90 minuta. To su naša djeca, naši momci, moramo im dati više podrške. Nekako se slama negativna energija na njih. Želimo mlade igrače i ako ćemo malo ubiti ono što imamo, ne znam onda šta radimo ovdje. Željin dres je težak, mora se nositi s tim. Imam veliki izazov sad u gostima da napravimo nešto jer prije toga nismo napravili ništa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.