open-navfaktor-logo
search
PREKIDAJU ŠTRAJK
Amateri raspušteni, Danci u najjačem sastavu protiv Velsa
Najbolji danski fudbaleri, odnosno njihov sindikat, i FS su postigli privremeni sporazum
07.09.2018. u 10:53
get url
text

Fudbalski savez Danske postigao je privremeni sporazum sa reprezentativcima, koji su prekinuli štrajk izazvan neslaganjem oko potpisivanja novih komercijalnih ugovora.

Najbolji danski fudbaleri, odnosno njihov sindikat, i FS su postigli privremeni sporazum, pa utakmicu protiv Velsa u Ligi nacija u nedjelju, ipak, neće igrati amateri i futsaleri, piše Sportklub.

Savez i danski reprezentativci proteklih dana i nedjelja nisu uspjeli da dogovore uvjete novih ugovora fudbalera, koji igraju za državni tim. Tako se došlo u situaciju da je na prijateljskoj utakmici između Danske i Slovačke u srijedu na teren istrčao danski tim sastavljen od futsalera i fudbalera koji nastupaju za klubove iz nižih rangova takmičenja.

Amaterski sastav Danske je u Slovačkoj časno izgubio sa 3:0, ali je ostalo pitanje šta dalje, pošto je UEFA zaprijetila izbacivanjem sa Evropskog prvenstva, ukoliko se dogovor ne postigne.

Obje strane su govorile da žele kompromis i već je predlagano da se privremeno ugovor produži, a da se potom raspravlja o novom. Sada je došlo do napretka u pregovorima i najbolji danski fudbaleri, predvođeni selektorom Ageom Hareideom će dočekati Vels u Aarhusu u nedjelju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.