open-navfaktor-logo
search
Druga strana
Advokat iz Splita: Porodica Hasić nije prevarila Dinamo!
Jedina i prava istina jest da su Dinamo i porodica Hasić zajednički dogovorili sporazumni raskid njegovog ugovora, tvrdi Radić
06.11.2018. u 21:05
get url
text

Tomislav Svetina je smijenjen s mjesta predsjednika Dinama nakon što je, po službenoj verziji, tako odlučio Izvršni odbor Dinama.

Neslužbeno, a o čemu su mediji već pisali, posljedica je to nezadovoljstva Zdravka Mamića, a razlog je što je Dinamo olako izgubio velikog talenta Ajdina Hasića.

O cijelom slučaju oglasio se i splitskim advokat Davor Radić, koji zastupa juniorskog reprezentativca BiH, koji je za Dalmatinskiportal.hr ispričao drugu stranu priče.

- Zaista ne bih posebno ulazio u poslovne odluke kluba za koji je gospodin Svetina radio, međutim moram naglasiti jednu stvar u pogledu slučaja Hasić, a to je da nije točno, kako se to piše posljednjih sedmica u medijima, da je porodica Hasić prevarila Dinamo. Jedina i prava istina jest da su Dinamo i porodica Hasić zajednički dogovorili sporazumni raskid njegovog ugovora. Ovo sve posebno iz razloga što svaki dan u medijima izlaze raznorazne netačne informacije koje pri tom stvaraju potpuno drugačiju sliku o porodici Hasić - kazao je Radić za Dalmatinskiportal.

Nije li Dinamo dao igraču na potpis novi ugovor?

- Uopće je bespredmetno o tome razgovarati jer su se u konkretnom slučaju stranke (Dinamo i porodica Hasić) dogovorile o raskidu ugovora dok se nikada nisu dogovorile o nikakvom novom ugovoru. To u Dinamu jako dobro znaju jer ako se vratite u historiju onda ćete lako pronaći podatak da se Dinamo htio riješiti usluga ovog igrača smatrajući da nije dovoljno perspektivan. U pogledu tog novog ugovora koji se stalno spominje u zadnje vrijeme želim napomenuti da se stranke o njemu nisu nikada dogovorile već je porodica Hasić ustrajala u odlasku iz kluba, a slijedom čega je onda zaključen i potpisan sporazumni raskid ugovora - objašnjava Radić, dodavši:

- U posljednjih sedam dana porodica Hasić je od GNK Dinama zaprimila dva dopisa kojim se igrač upozorava na grubo kršenje klupskih pravila i ugovornih obveza. Prvi dopis je dopis sportskog direktora Vlaka koji navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor i klupska pravila jer da nije prisustvovao na treninzima 20. i 21. novembra 2018, a da bi potom nekoliko dana poslije toga porodica Hasić dobila i dopis predsjednika uprave Kodžomana koji također navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor klupska pravila jer da nije bio na treninzima kluba dana 22, 24. i 25. novembra 2018. godine. Pa sad mi recite molim vas kako igrač može prekršiti odredbe ugovora koji je prije toga sporazumno raskinut, a posebice kako može prekršiti pravila kluba u vidu njegovog nedolaska na treninge koji se još nisu niti održali?! Igrač Ajdin Hasić više nije igrač GNK Dinama i to je jedina i prava istina!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.