open-navfaktor-logo
search
Vlasnik Mete
Zuckerberg pokrenuo novu aplikaciju: Dobrodošli u Threads
Vlasnik kompanije Meta Mark Zuckerberg pokrenuo je aplikaciju Threads koja bi trebala biti glavni konkurent Twitteru i njegovom vlasniku Elonu Musku, čime je pojačano rivalstvo između dvojice tehnoloških multimilijardera.
06.07.2023. u 08:26
get url
text

- Učinimo ovo. Dobrodošli u Threads - napisao je Zuckerberg u svojoj prvoj objavi na aplikaciji, zajedno s emojijem vatre.

Saopćio je da je aplikacija zabilježila pet miliona prijava u prva četiri sata postojanja.

Aplikacija sadrži kratke tekstualne objave koje korisnici mogu lajkati, ponovno objavljivati i na njih odgovarati. Postovi mogu biti dugi do 500 karaktera i uključivati poveznice, fotografije i videozapise u trajanju do pet minuta. Dostupna je na Apple App Storeu, a bit će povezana s Instagramom. Snimci ekrana na App Storeu pokazuju kontrolnu tablu koja izgleda slično Twitteru.

Meta opisuje Threads kao "aplikaciju za razgovor zasnovanu na tekstu".

Dostupan je u više od 100 zemalja na Apple App trgovini i Google Play trgovini, stoji u postu na blogu. 

Analitičari kažu da bi glavna prednost nove aplikacije mogla biti povezanost Threadsa s Instagramom i njegovom bazom korisnika te reklamnim mehanizmom. To bi moglo smanjiti prihode od oglašavanja Twitteru u vrijeme kada novo vodstvo te kompanije pokušava oživjeti njezin posrnuli posao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.