open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Zbog ubistva sarajevskih policajaca uhapšen Marko Trifković Žižan
Postupajući po nalogu Tužilaštva KS pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas Marka Trifkovića, zvanog Žižan, osumnjičenog za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 
02.02.2022. u 12:59
get url
text

Potvrdila je to glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

- Nakon kriminalističke obrade u SIPA-i, osumnjičeni će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS - kratko je kazala Bavčić. 

Kako nezvanično saznajemo, Trifković je uhapšen odmah nakon što je rješenjem Suda BiH pušten iz pritvora u kojem se nalazio zbog predmeta "Volan". 

Trifković je hapšen i prije dvije godine, a i tada se spominjala njegova umiješanost u ubistvo Šehovića i Vujinovića. 

Kako smo ranije pisali, njegovo ime spominjale su "PP veze" istražitelja, koji su naveli da je bio prisutan na mjestu ubistva policajaca, a što se moglo čuti na ročištima za pritvor Srećku Trifkoviću.

Nakon što se Tužilaštvu KS nedavno predao osumnjičeni Aleksandar Macan, nezvanično se moglo čuti da je i on u svom iskazu naveo da je Trifković kritične noći bio na mjestu ubistva policajaca. 

VEZANI TEKST - Raspisana potjernica za Savom Marinkovićem, Macan ga označio kao direktnog ubicu policajaca

Macan je, podsjetimo, kao osobu koja je pucala u policajce označila Savu Marinkovića, koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Njemačkoj i za kojeg je zatraženo raspisivanje međunarodne potjernice. 

Marko Trifković Žižan dobro je poznat policijskim i pravosudnim organima. Jedan je od optuženih u predmetu "Volan" koji se pred Sudom BiH vodi protiv članova organizovane grupe iz Istočnog Sarajeva zbog krađa vozila u Kantonu Sarajevo. 

Ovoj grupi, za čijeg organizatora je označen Danilo Cicović, na teret se stavlja organizirani kriminal, teške krađe, iznude, krijumčarenje, pranje novca i druga povezana krivična djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.