open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Zatražen jednomjesečni pritvor dvojice osumnjičenih zbog napada na policajce pred derbi Željezničar - Sarajevo
Nakon hapšenja šest osoba zbog napada na sarajevske policajce uoči derbija između Željezničara i Sarajeva koji je održan 3. marta, postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora za dvoje osumnjičenih, potvrdila je za Faktor Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.
05.03.2024. u 14:10
get url
text
Policija, Derbi Grbavica
Policija, Derbi Grbavica

VEZANI TEKST - Uhapšeno šest navijača zbog napada na policajce uoči derbija Željo - Sarajevo, pronađena i vozila

- Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za dvije osumnjičene osobe zbog krivičnog djela "napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti" - kazala je Bavčić.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Prema saznanjima Faktora radi se o B.H. (2001), i M.S. (1997), tačnije Belminu Hambi i Mirnesu Solaku.

Pred početak derbija između Sarajeva i Željezničara koji se u 18.45 igrao na Grbavici 3. marta, u naselju Grbavica više pripadnika navijačke skupine Horde zla, došlo je naoružano palicama, kako bi se sukobili sa rivalskom grupom Manijaci.

Tom prilikom su napadnuti i policajci u ulici Filipa Lastrića a bilans su dva povrijeđena policajca.  

Putnička motorna vozila "Peugeot" i "Renault Megane" kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, Općina Ilidža, te u ulici Franca Lehara, Općina Centar Sarajevo.

Brzom intervencijom policije, spriječen je veći sukob, a privedeno je šest navijača FK Sarajevo, nakon čega je MUP KS zabranio navijačima Sarajeva da prisustvuju meču na Grbavici.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.