open-navfaktor-logo
search
Prekinuto ročište
Zastupnice porodice Gadžun: Valjda se sljedeći put ne pojavi neki novi branilac, a mi odustati nećemo
Advokatice porodice Gadžun Sabina Kadrić i Irma Muhović pojasnile su šta znači prekid današnjeg ročišta u predmetu koji se vodi protiv troje ljekara zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun za nastavak suđenja.
14.12.2023. u 12:09
get url
text

VEZANI TEKST - Prekinuto ročište u slučaju Džene Gadžun: Traži se izuzeće sudije zbog kumstva, Halimić sposobna prisustvovati

- Znači da je postupak u ovom predmetu prekinut do daljnjeg. Danas nam se pojavio kao glavni branilac prvooptuženog Suada Rožajca, kako tvrdi kolega, Alen Nakić. Tražio je izuzeće jednog od članova Sudskog vijeća tvrdeći da je tazbinskom srodstvu, tačnije da je vjenčani kum. Naravno, tu je i tužilaštvo reagovalo koliko je moglo, u skladu sa zakonom. Međutim, na Sudskom vijeću je da odluči po zahtijevu za izuzeće kolege Nakića.

- Moramo naglasiti da se kolega Alen Nakić danas prvi put pojavljuje u sudnici. Prvi put mi i članovi Sudskog vijeća čujemo informaciju da je on ne samo branilac Suada Rožajca, nego glavni branilac - navela je ona.

Podsjetile su kako je prošli put, prije sedam dana, odgođen glavni pretres kada se nije pojavio do tada jedini branilac kojeg su oni znali - Džemo Hadžiomeragić.

- Mijenjao ga je kolega Đorđe Jugović. Dakle, nije bilo kolege Alena Nakića - dodala je Kadrić.

Prethodno je, napomenula je, odgođeno još jedno ročište jer se nijedan od kolega nije pojavio.

VEZANI TEKST - Advokat Nakić pojasnio zašto je tražio izuzeće: Sudija je moj vjenčani kum, znamo se cijeli život

- Ovo više djeluje da i optuženi imaju za cilj da svaki četvrtak vrijeđaju i omalovažavaju porodicu oštećenih, Amilu i Murisa. Ja znam da mi nećemo odustati koliko god bude trebalo puta. Doći ćemo opet. Nadam se samo da se sljedeći put neće pojaviti neki novi branilac koji je opet možda u nekom tazbinskom srodstvu sa nekim drugim članom Sudskog vijeća. Vidjet ćemo dokle idu. Neće nas ovo obeshrabriti - navela je ona.

Za kraj je istakla i kako su od prvog dana i Sudsko vijeće i tužilaštvo pokazali jednu veliku ozbiljnost u ovom predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.