open-navfaktor-logo
search
Mjesto Ravnice
Vozač traktora podlegao povredama nakon sudara u Bosanskom Novom
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u Bosanskom Novom poginuo je vozač traktora, saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.
28.06.2023. u 09:27
get url
text

Policiji je nesreća, koja se dogodila na magistrali Bosanski Novi - Bosanska Kostajnica u mjestu Ravnice, prijavljena oko 14.35 sati.

U nesreći su učestvovali K.Ć. iz Sanskog Mosta upravljajući vozilom marke "VW Transporter" i N.P. iz Bosanskog Novog Grada koji je upravljao traktorom.

- U saobraćajnoj nesreći lakše tjelesne povrede zadobio je vozač K.Ć., dok je vozač traktora N.P. zadobio teške tjelesne povrede i prevezen na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je, usljed težine povreda, preminuo - navedeno je u saopćenju.

Iz prijedorske policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja.

- Na vozače traktora apelujemo da prilikom učestvovanja u saobraćaju na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo - dodali su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.