open-navfaktor-logo
search
Promijenila život
Vjerenik je ostavio zbog debljine, a sada je misica Velike Britanije
Prošlo je više od deset godina otkako su Jen Atkin u školi vrijeđali zbog gojaznosti i svakodnevno se izrugivali njenom izgledu.
03.10.2020. u 12:58
get url
text
Jen Atkin
Jen Atkin

Međutim, nakon srednje škole, devojka je uspjela smršati, a ove godine je čak krunisana titulom Mis Velike Britanije.

Atkin je u detinjstvu bila izložena vršnjačkom nasilju zbog viška kilograma. Tokom godina njena težina je rasla, te je Jen u jednom trenutku imala čak 114 kilograma. Priznaje da je jela brzu hranu i da nije imala nikakvu fizičku aktivnost.

- Kao klinka sam uvijek bila debela. U srednjoj školi težina se nagomilala jer sam voljela hranu i mrzila vežbanje. Mogla sam da jedem i jedem i čini mi se da se nikad nisam bila sita - priznala je.

Kada je imala 18 godina, našla je dečka, a debljanje se pogoršalo.

- Voljeli smo noćne provode u barovima i restoranima, i uživali smo u hrani za ponijeti koju smo jeli ispred televizora. Poricala sam da sam gojazna, čak i kad sam čula kako ljudi mrmljaju da sam "debela krava", uvijek sam to pokušavala da potisnem. Odbijala sam da stanem na vagu. Moj stav je bio da ako ne znam koliko težim, problem ne postoji - govori Jen.

Početkom 2015. godine stvarnost primorala da se suoči sa činjenicama.

- Mislila sam da me moj dečko voli takvu kakva jesam. Nadala sam se da ćemo se vjenčati u decembru 2015. godine, ali u martu te godine rekao mi je da je gotovo. Bila sam skrhana. Ostala sam sama i počela sam još više da jedem - kazala je.

Ubrzo, Jen je otišla na godišnji pregled kod ljekara zbog astme, kada joj je doktorica rekla da mora smršati.

- Imala sam 22 godine i do tog trenutka mi niko nikada u lice nije rekao da imam problem sa kilogramima. Moja prva reakcija bila je šok, ali tada je to bilo olakšanje. Neko mi je konačno rekao istinu - ispričala je.

Upisala se u teretanu, popravila ishranu i za mjesec dana smršala devet kilograma. Kupila je biciklo i sa njim je išla na posao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.