open-navfaktor-logo
search
Najnovija gastro zvijezda
Više od ovoga ne može: Cheeseburger bez mesa sa 20 listića sira
Koliko sira u cheeseburger je previše? Stanovnici i gosti Tajlanda pohrlili su da probaju sendvič o kojem svi pričaju na društvenim mrežama.
13.07.2023. u 17:37
get url
text

Najnovija gastronomska zvijezda ne sadrži meso, a na siru se ne štedi. Naprotiv!

Lanac brze hrane Burger king izazvao je uzbuđenje na Tajlandu svojom novom ponudom - hamburger bez mesa i sa zapanjujućom količinom sira.

Ove sedmice, restoran je predstavio proizvod pod nazivom "pravi cheeseburger", zemičku punjenu sa čak 20 listića sira.

Na jelovnicima se novi cheeseburger našao protekle nedjelje, po sniženoj cijeni od 109 tajlandskih bata (3,1 dolar) (oko 5,5 KM). Nakon isteka perioda predstavljanja, cijena će iznositi 380 bata (10,9 dolara) (oko 19,60 KM).

Novitet je odmah postao viralan na društvenim mrežama na Tajlandu, a mnogi korisnici TikToka objavili su snimke na kojima dijele prve utiske o sendviču punom sira.

- Ovo nije šala. Ovo je stvarno - navodi se u objavi Burger kinga na društvenim mrežama.

U jednom Burger kingu u Bangkoku u utorak, čulo se da je menadžer smjene rekao da moraju da prestanu primati narudžbe za dostavu kako bi mogli imati dovoljno "pravih cheeseburgera" za one koji budu došli u restoran, piše New York Post

- Ovo je suluda količina sira za jedan hamburger. Hrana je dobra kada su stvari u pravoj kombinaciji - rekla je jedna 25-godišnjakinja nakon što je probala cheeseburger.

Najviše onih koji su pohrlili da probaju novi sendvič uradili su to jer su vidjeli na društvenim mrežama da svi pričaju o "pravom cheeseburger".

Ovaj novitet pravi je primjer kako franšize brze hrane širom svijeta nastoje privući pažnju. Najčešće to rade uvođenjem nezamislivih ili privlačnih opcija jelovnika za koje se nadaju da će se proširiti na društvenim medijima.

U SAD-u Burger king udvostručio je "viper", prepoznatljivi goveđi hamburger na žaru koji se također pojavio na platformama.

Restorani također kontinuirano prilagođavaju svoju ponudu lokalnim ukusima u različitim zemljama.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.