open-navfaktor-logo
search
U znak osvete
Ukrajinska vojska granatirala zgradu s 500 ruskih vojnika, kamionima odvozili mrtve
Rusi su noćas granatirali grad Nikopolj u Dnipropetrovskoj regiji, no ubrzo nakon toga uslijedio je žestok odgovor ukrajinske vojske.
13.11.2022. u 10:44
get url
text

Načelnik Vojne uprave te regije Valentin Rezničenko objavio je na Telegramu da su dvije žene povrijeđene u napadu na Nikopolj.

- Rusi su rasporedili Grad, raketni sistem i višecijevni bacač, kao i tešku artiljeriju da pucaju na Nikopolj i okolna mjesta - napisao je Rezničenko.

Nikopolj je pretrpio najveću štetu jer je tokom noći na njega palo 40 granata i raketa.

- Dvije žene u dobi od 46 i 82 godine zadobile su povrede. Obje su hospitalizirane u i srednje teškom stanju - dodao je Rezničenko. 

Oštećeno je više od 40 stambenih blokova i privatnih kuća, oko 40 privrednih zgrada, nekoliko plinovoda i dalekovoda, dodaje.

U znak osvete ukrajinski vojni avioni izveli su dva zračna napada na ruske položaje, a raketne snage i artiljerija gađali su ruske položaje i grupe vojnog osoblja, naoružanja i opreme na lijevoj strani rijeke Dnjepar.

Između ostalog, Ukrajinci su izveli napad na zgradu u kojoj je bilo raspoređeno do 500 ruskih vojnika.

Kako je objavio Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine na Facebooku, izvršen je visokoprecizni udar na zgradu u blizini Dnjeprjana, gdje je bilo raspoređeno oko 500 okupacijskih vojnika.

- Nakon udara ruske snage odvezle su dva kamiona mrtvih vojnika u grad Tavrijsk, a 56 vojnika s teškim povredama hospitalizirano je u najbližoj bolnici od kojih je 16 preminulo - objavio je Glavni štab. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.