open-navfaktor-logo
search
Akcija "Koktel"
Uhapšene tri osobe zbog paljevine u Bijeljini
Policija MUP-a RS-a uhapsila je tri osobe u Bijeljini u okviru akcije "Koktel" koja je usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela izazivanje opće opasnosti, paljevina i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.
08.09.2023. u 08:33
get url
text

Uhapšeni su R. D., Ž. S. i D. S. koji se sumnjiče da su navedena krivična djela izvršili od 25. februara do 5. marta 2021. godine na štetu jedne osobe iz Bijeljine. 

- U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi objekata koje koriste uhapšeni koji će nakon kriminalističke obrade biti danas sprovedeni Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu - saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Operativnom akcijom "Koktel" se realizuju aktivnosti dokumentovanja krivičnih djela u vezi sa Sky aplikacijom.

U akciji MUP-a RS-a "Koktel", kako nezvanično saznajemo uhapšeni su Dragan D, Željko S. i Dalibor S. Dragan D. je od ranije poznat policiji po raznim djelima, a sumnjičen je i u nekim od ranijih akcija koje je sproveo MUP RS-a. Osim hapšenja trojice osumnjičenih, u akciji je saslušan veliki broj osoba u Policijskoj upravi Zvornik. U akciji je osim Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a bila angažovana i Specijalna antiteroristička jedinica.

- Sumnjiče se da su postavljali bombu ispred kuće i garaže oštećenog u Bijeljini. U nekoliko navrata su bacali i molotovljeve koktele - rekao nam je izvor iz istrage.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.