open-navfaktor-logo
search
MUP KS
U Sarajevu uhapšen muškarac koji je bježao policiji u ukradenom vozilu i njegov pomagač
Sarajevska policija uhapsila je J. M. rođen 1986. godine i S. P. rođen 1985. godine, obojica iz Sarajeva. Oni se dovode u vezu sa krađom automobila, kojim je upravljao J. M. i na području grada izazvao više saobraćajnih nezgoda te pobjegao, dok mu je S. P. pomagao poslije učinjenog krivičnog djela. 
06.07.2022. u 14:21
get url
text

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su na osnovu prikupljenih operativnih saznanja o licu koje se dovodi u vezu sa teškom krađom motornog vozila, a kojim je upravljajući na području grada izazvao više saobraćajnih nezgoda, te se udaljio sa lica mjesta, utvrdili da se radi o J. M. rođen 1986. godine iz Sarajeva.

Poduzimajući mjere i radnje na pronalasku istog, policija Kantona Sarajevo je, uz saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu Naredbe dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu, izvršila pretres kuće u ulici Safvet bega Bašagića, na području općine Stari Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađeno navedeno lice i isto je lišeno slobode.  Također, slobode je lišen i S. P. rođen 1985., također iz Sarajeva, zbog krivičnog djela pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela. Nad ovim licima, policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, vrše kriminalističku obradu u službenim prostorijama Policijske uprave Stari Grad - potvrdio je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo. 

Bježeći pred policijom prije dva dana J.M je izazvao četiri saobraćajne nesreće, te je nakon toga pobjegao. S. P. mu je pomagao u bijegu i skrivanju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.