open-navfaktor-logo
search
Bogata krivična evidencija
U Sarajevu navodno ubijen vođa narkomreže iz Švedske Harris Österdahl
Muškarac koji je večeras ubijen u sarajevskom naselju Bulevar na Stupu, prema pisanju više medija navodno je švedski državljanin Harris Österdahl. Policija nije potvrdila ove informacije.
31.10.2023. u 19:44
get url
text

Švedski mediji navode da je Harris Österdahl vođa narkomreže "Profit" te da ima bogatu krivičnu evidenciju. On je prije pet godina posljednji put osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i to zbog organizovanja narko lanca. Prema pisanju švedskih medija, koristio je Facebook za prodaju droge i kućnu dostavu. Također, kako navode, bio je osuđivan i zbog prekršaja o korištenju oružja, podmićivanja, dopinga te nedozvoljene vožnje.

Österdahl je nedavno priveden i nakon pucnjave u Istanbulu u septembru ove godine. Mediji su pisali kako su dvojica nepoznatih muškaraca na motociklima pucali na grupu ljudi u kafiću među kojima je bio i Österdahl.

VEZANI TEKST - MUP KS potvrdio da je jedna osoba ubijena u Bulevaru, a druga ranjena

Naime, večera u 16:30 sati u naselju Bulevar nepoznate osobe upucale su jednu osobu, a drugu ranile. Prema riječima očevidaca, dvije osobe dovezle su se na biciklu u crnim trenerkama i kapuljačama te otvorili rafalnu paljbu iz oružja koje su nosili u torbi.

Ranjeni muškarac je prebačen na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.