open-navfaktor-logo
search
Gdje je novac
U Njemačkoj počinje suđenje Bosanki Miki za krađu 1,25 miliona eura: Bila izbirljiva sa novčanicama od pet eura
Iako više ne posjeduje svoj plijen, Mirnesi S. (42) koja je optužena da je ukrala 1,25 miliona eura danas počinje suđenje.
17.07.2023. u 12:55
get url
text

VEZANI TEKST - Novi detalji milionske pljačke: Robert S. je motao oko prsta Bosanku Miki, je li je namamio u ljubavnu zamku?

Njemački Bild piše da je tokom krađe bila "izbirljiva sa novčanicama od pet eura".

Mirnesa S. je 14. oktobra zakasnila na posao u firmu za prijevoz gotovine Prosegur, a izgovor da je "prespavala" bio je dio plana na koji je nagovorila dvojicu poznanika.

Zbog toga, niko ništa nije posumnjao tokom izvedbe akcije.

Tog dana Mirnesa je krenula u akciju dok su njene kolegice odmarale. Posebno je tražila svežnjeve novčanica od 100 i 200 eura. Nakon što su se kolegice vratile sa pauze, Mirnesa je već napustila kompaniju. Ostao je samo žuti poštanski sandučić sa novčanicama od pet eura.

- Tih 5.000 eura nije bilo dovoljno za lopova - piše njemački medij.

Sav novac stavila je u kutiju u kojoj se obično nalaze stvari koje idu u arhivu firme. Zatvorila je kutiju i otišla u podrum i u tamošnjoj arhivi potražila je mjesto koje nije nadzirano kamerama i spakovala račune u torbu.

Nakon što je izašla iz lokala, sjela je u automobil Roberta S. (28), koji joj je obećao zajednički život. No očito je sve bila laž: moguće je da je Mirnesu htio iskoristiti samo za krađu. Da nešto nije uredu u njenom odnosu sa Robertom, doznaje se iz njenog skrivanja u Srbiji.

Robert S. koji je prevario Mirnesu (Foto: Bild.de/Privatni album)

Bild saznaje da joj je tamo navodno iznenada počeo prijetiti. Mirnesa se uplašila, pobjegla i preko advokata Markusa Okolisana (46) predala se policiji.

Kada je sletjela na aerodrom Stuttgart gdje je i uhapšena, Mirnesa S. nije imala gotovo ništa novca u džepu. Robert S. još je u bijegu.

Mirnesi S. za krađu prijeti kazna do deset godina zatvora, a presuda se očekuje 27. jula.

Postavlja se pitanje, gdje je nestalo cijelih 1,25 miliona eura? Navodi se da je Robert S. uzeo novac od nje. Sasvim je moguće da će ga sada sam prokockati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.