open-navfaktor-logo
search
Imenovanja Vlade FBiH
U Nadzornom odboru JP BH Pošta i Mufid Lojo koji je svojevremeno bio osuđen, pomilovala ga Krišto
Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem se žuri da postavi svoje direktore na čelo državnih preduzeća, ustanova, a put do cilja je smjena starih i postavljanje novih nadzornih odbora.
05.10.2023. u 08:03
get url
text

Tako je na posljednjoj sjednici Vlade FBiH imenovan i novi Nadzorni odbor Javnog preduzeća BH Pošta u čijem sastavu se nalazi i bivši osuđenik za zloupotrebu položaja Mufid Lojo.

On je bivši generalni direktor Poštanske banke Sarajevo kojeg je Vijeće kanonalnog suda u Sarajevu osudilo na godinu i po zatvora zbog zloupotrebe položaja. Dvije godine kasnije Vrhovni sud FBiH smanjuje kaznu na šest mjeseci zatvora.

Borjana Krišto, tadašnja predsjednica Federacije BiH, 2009. godine pomilovala je i Loju, pa mu je kazna zatvora od šest mjeseci zamijenjena uvjetnom u trajanju od dvije godine.

Mufid Lojo koji je osuđen zbog protivzakonitog načina davanja kredita nije bio dana u zatvoru.

Nadzorni odbor u sastavu Stipe Prlia, Tarik Imamagić, Mufid Lojo, Adnan Kuča, Armen Jačević, Mesud Ajanović i Josip Bulić imenovan je na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.