open-navfaktor-logo
search
Deset mjeseci zatvora
Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu Amiru Džafiću koji je pretukao radnicu svog hotela u Jablanici
Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona će u zakonskom roku uložiti žalbu na odluku o kazni od deset mjeseci zatvora koju je Općinski sud u Konjicu izrekao Amiru Džafiću, vlasniku hotela "Jablanica", zbog premlaćivanja radnice Enise Klepo. 
06.02.2024. u 08:35
get url
text

Iz Tužilaštva su naveli da su primili pismeni otpravak presude Općinskog suda u Konjicu kojom je Amir Džafić nepravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora, te najavili žalbu na odluku o kazni.

Presuda je izrečena nakon što je Džafić priznao krivicu za počinjeno krivično djelo, iako se ranije izjasnio da nije kriv.

Tužilaštvo HNK je optužilo Džafića da je 1. augusta ove godine uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj pogrdne riječi i pretukao je. Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prijelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

VEZANI TEKST - Vlasniku hotela "Jablanica" deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja radnice

Ona je prije toga Džafićevoj supruzi Ines Džafić, direktorici hotela, dala otkaz nezadovoljna uvjetima rada i tražila isplatu plaće od oko 700 KM. Klepo je u hotelu radila u okviru projekta kojim Općina Jablanica sufinansira zapošljavanje mladih. Zbog toga je veći dio njene plaće njen poslodavac dobijao iz općinskog budžeta.

Nakon ovog slučaja, u Jablanici i drugim gradovima širom BiH održani su protesti podrške Enisi Klepo, a kako je objavljeno ovih dana, hotel je kupio jablanički privrednik Amil Babić i odmah pokrenuo proceduru oživljavanja poslovanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.