open-navfaktor-logo
search
Kampanja
Trump kritikovao Bidena: Zbog njega smo na rubu trećeg svjetskog rata
Bivši američki predsjednik Donald Trump prozvao je svog nasljednika Joea Bidena zbog politike prema ratu u Ukrajini, ali i zbog napada dronom na američku vojnu bazu u Jordanu u kojem su poginula tri vojnika, a više ih je ranjeno. 
29.01.2024. u 11:18
get url
text

Trump je poručio da bi on pregovarao s Rusima i da bi mirovni sporazum bio potpisan u roku od 24 sata.

- Joe Biden nas je kroz slabost i nesposobnost doveo na rub trećeg svjetskog rata. Dobro ste me čuli, na rubu smo trećeg svjetskog rata. Kad ja budem ponovno predsjednik, vratit ću mir snagom - rekao je Trump.

On je, inače, krenuo u predizbornu kampanju, prvi put otkako je objavio svoju kandidaturu za povratak u Bijelu kuću. Prvi govor održao je na godišnjem sastanku Republikanske stranke u Salemu.

- Prije tri godine, Iran je bio slab, bankrotiran i potpuno pod kontrolom. Zahvaljujući mojoj politici maksimalnog pritiska, iranski režim je jedva skupio dva dolara da finansira svoje terorističke zastupnike. Onda je Joe Biden ušao i dao Iranu milijarde dolara, koje je režim iskoristio za širenje krvoprolića i pokolja diljem Bliskog istoka. Ovaj napad se nikada ne bi dogodio da sam ja bio predsjednik. Baš kao što se napad Hamasa koji podržava Iran nikada ne bi dogodio, Rat u Ukrajini se nikada ne bi dogodio, i sada bismo imali mir u cijelom svijetu. Umjesto toga, mi smo na rubu 3. svjetskog rata. Naša zemlja ne može preživjeti s Joeom Bidenom kao vrhovnim zapovjednikom - napisao je na vlastitoj web stranici TruthSocial. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.