open-navfaktor-logo
search
Okružni sud
Suđenje za ubistvo mladića u Banjoj Luci: Optuženi Mandić "preuzeo" odbranu, sam ispituje svjedoke
Dalibor Mandić (37), optuženi za ubistvo Ariela Bogdanovića (28) u decembru prošle godine Banjoj Luci, danas je na nastavku suđenja u Okružnom sudu Banja Lula "preuzeo" svoju odbranu insistirajući da, umjesto svog advokata Zorana Bubića, sam ispituje svjedoke i vještaka.
11.10.2023. u 14:05
get url
text

Na zahtjev odbrane danas je u sudnici ponovo pušten snimak zločina, i to više puta, što je izazvalo reakciju Bogdanovićevog oca koji je pratio suđenje i u nekoliko navrata pokrio lice rukama i zaplakao. Nije ostao suzdržan ni na ponašanje Mandića u sudnici i način ispitivana svjedoka, te je prokomentarisao - "Da li je ovo moguće?".

Na snimku se vidi kako optuženi Mandić stiže mladića kod Nestro pumpe u banjalučkom naselju Borik, i tu mu zadaje najmanje sedam ubodnih rana nožem.

Dok je ispitivao vještaka, patologa Željka Karana, i komentarisao snimak, Mandić je sve vrijeme govorio o "napadaču", a Bogdanovića nazivao "oštećeni".

Iako ga je u jednom trenutku predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović upitao: "Zašto ne pustite advokatu da postavlja pitanja, ipak je on stručan?", Mandić se nije obazirao i nastavio je da sam direktno ispituje svjedoke.

Vještaka Karana je detaljno ispitivao o načinu nastanka rana na tijelu i zahtijevao da se izjasni o tome da li su one nastale u događaju koji se vidi na snimku, ali je Karan bio istrajan u tome da njega snimak ne zanima i da to nije bio predmet njegovog vještačenja.

-Koliko se uboda vidi? - upitao je Mandić, na šta je vještak odgovorio da on vidi najmanje sedam.

Mandić je potom zatražio da se snimak uspori i da se broje ubadanja, što sudija Uletilović nije dozvolio.

U sudnici je danas svjedočio policajac Milorad Todorović koji je ispričao da Mandić nije želio odmah da otvori kada su mu, nakon ubistva, policajci došli na vrata.

- Tražili ste da se predstavimo i rekli da ste sami zvali policiju. Niste htjeli da otvorite dok ne dođe patrola uniformisane policije, iako je bila. Tek nakon 10-20 minuta ste otvorili - rekao je Todorović odgovarajući na pitanja Mandića.

Potvrdio je i da je Mandić kasnije sam pokazao gdje je odbacio nož i neke stvari.

Mandić je pitao da li su ga u policiji vezali u hodniku i tražili da prizna djelo, a svjedok Todorović je naveo da nikoga nije vezao niti ga je on ispitivao.

Ispitani su i svjedoci odbrane Stojanka Zrnić kod koje je optuženi u kritično vrijeme živio kao podstanar, te Željka Oljača koja je radila sa njim i Bogdanovićem u jednoj IT firmi u Banjoj Luci.

Oljača je navela da je u firmi sa Mandićem provela svega 15-20 dana, da joj se za to vrijeme niko nije žalio na njega niti se ona lično osjetila ugroženom, a opisala ga je kao introvertnu osobu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.