open-navfaktor-logo
search
Velika Britanija
Silovao bebe i malu djecu: Jedan od najzloglasnijih pedofila u zatvoru izboden nasmrt
Ovom 33-godišnjem fotografu iz Ashforda u Kentu 2016. godine su izrečene 22 doživotne kazne za zlostavljanje blizu 200 djece
14.10.2019. u 17:58
get url
text

Jedan od najzloglasnijih britanskih pedofila jučer je izboden nasmrt u zatvoru, navode izvori Sky.

Richard Huckle pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru Full Sutton u Yorkshireu, navodi izvor.

Ovom 33-godišnjem fotografu iz Ashforda u Kentu 2016. godine su izrečene 22 doživotne kazne za zlostavljanje blizu 200 djece.

On je priznao veliki broj krivičnih djela protiv djece u dobi od šest mjeseci do 12 godina, koja su počinjena u razdoblju od 2006. do 2014. godine.

Huckle je koristio religiju i podučavanje engleskog jezika kako bi uspio prići djeci u siromašnoj kršćanskoj zajednici u Maleziji, gdje je silovao bebe i malu djecu skoro sedam godina.

Mnoštvo fotografija i videozapisa njegovih silovanja djelio je sa predofilima širom svijeta na dark webu.

Čak je pokušao i da napravi posao od svojih užasnih zločina tako što je naplaćivao objavljivanje fotografija.

Kada je uhapšen, on je radio na priručniku kojim bi pomogao pedofilima kako da zlostavljaju djecu i prođu nekažnjeno.

Glasnogovornik zatvorske službe potvrdio je Huckelovu smrt, dok je glasnogovornica policije iz Humbersidea kazala kako je pokrenuta istraga.

- Oko 12.30 sati prijavljeno nam je da je u zatvoru umro muškarac - kazala je, te dodala kako policija blisko sarađuje sa zatvorskom službom u istrazi smrti zatvorenika, koja je u ovom trenutku tretirana kao sumnjiva.

Huckle je prvi put posjetio Maleziju kada je imao 19 godina, a kasnije je tamo išao kao nastavnik engleskog jezika, te zlostavljao djecu iz siromašnih kršćanskih zajednica.

Službenici Nacionalne agencije za kriminal uhapsili su ga kada je stigao na aerodrom Gatwick, kada je 2014. godine krenuo kod svoje porodice kako bi s njima proveo Božić.

Istražitelji su uspjeli "izvući" više od 20.000 eksplicitnih fotografija djece sa Huckleovog računara, iako im je on odbio dati lozinku. Međutim, nisu uspjeli pristupiti nekim šifriranim datotekama, za koje se vjeruje da sadrže brojne uništene slike, kao i imena velikog broja nepoznatih potencijalnih žrtava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.