open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Saša Golub optužen za ubistvo Nedžiba Spahića Džibe na Grbavici
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Saše Goluba zbog ubistva Nedžiba Spahića u junu 2020. godine u restoranu u sarajevskom naselju na Grbavici.  
22.09.2023. u 16:08
get url
text

VEZANI TEKST - MUP objavio potjernicu: Ovo je Saša Golub, osumnjičeni za ubistvo Nedžiba Spahića

Maskiran i sa udaljenosti tri do četiri metra od stola za kojim je sjedio Spahić, optuženi Golub ispalio je najmanje tri hica u njega, a zatim pobjegao automobilom. Oštećeni je zadobio smrtonosne povrede u predjelu stomaka.

Postupajući tužilac predložio je produženje pritvora optuženom. Za glavni pretres predloženo je saslušanje 22 svjedoka, šest vještaka i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, objavljeno je na zvaničnoj stranici Tužilaštva KS.

Saša Golub se predao organima gonjenja u aprilu 2023. godine, nakon što je dvije godine i 10 mjeseci bio u bjekstvu. 

Ime Nedžiba Spahića ranije je redovno punilo stupce crnih hronika, ali se u posljednje vrijeme, navodno, povukao.

VEZANI TEKST - Teško ranjen Nedžib Spahić Džiba, nađeno vozilo za koje se sumnja da je korišteno za bijeg napadača

Spahić se tako u periodu od 1995. do 2011. godine 23 puta našao u kaznenoj evidenciji. Pokušaji ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja...

Policija je zbog sumnje da je povezan sa slučajem, odnosno da je pomgao Golubu da počini krivično djelo, ranije privela Seju Hrenovicu (60), ali je on nakon saslušanja u Tužilaštvu pušten i bit će svjedok u slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.