open-navfaktor-logo
search
Odluka suda
Privlači pažnju: Sunita Hindić kažnjena zabranom posjeta zbog nedoličnog ponašanja
Kantonalni sud u Mostaru izrekao je disciplinsku mjeru zabrane posjeta mjesec dana Suniti Hindić (22), protiv koje se vodi istraga zbog ubistva ugostitelja Nine Ivankovića, zbog povrede Pravilnika o kućnom redu KPZ-a Mostar.
06.03.2020. u 13:59
get url
text

Odluka Suda, kako nam je potvrđeno iz Uprave Kazneno-popravnog zavoda Mostar, stigla je danas.

Hindić je, kako nam je potvrđeno iz KPZ-a, 29. februara u naletu bijesa razbila je staklo u svojoj ćeliji, sebi nanijela povrede na rukama te vrijeđala zatvorske policajce.

- Odbila je ljekarski pregled te nisu mogli konstatovati stepen povreda. Zatim je odbila i terapiju, koju inače prima, nakon čega je ponovo pozvana medicinska pomoć, ali opet je odbila pomoć. Ovo nije prvi put, dešavalo se i ranije da galami na policajce, da se nedolično ponaša. Ona jednostavno na taj način privlači pažnju na sebe, ali nikako da je u pitanju pokušaj samoubistva - rečeno je iz Uprave KPZ-a Mostar.

Dok je dijela ćeliju sa još jednom zatvorenicom, pojašnjavaju iz Uprave KPZ-a Mostar, nedolično ponašanje je bilo u blažoj mjeri, ali sada kako je ostala sama, priča se promijenila. Iz Uprave KPZ-a Mostar ističu kako je upućen zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu, na koji se čeka odgovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.