open-navfaktor-logo
search
Potraga
Pripadnici FUCZ-a i danas u čamcima pretražuju obalu Bosne u potrazi za dječakom
Na terenu smo od ranih jutarnjih sati a potraga, koja je podijeljena u zone pretrage, i danas će se odvijati kopnenim dijelom uz obale rijeke Bosne i čamcima s vode, saopćeno iz FUCZ
18.05.2019. u 11:25
get url
text
FUCZ, potraga, Begov Han
FUCZ, potraga, Begov Han

Timovi Federalne uprave civilne zaštite i danas su nastavili potragu za šestogodišnjim dječakom koji je prije pet dana nestao u nabujalom potoku u Begovom Hanu. Podsjećamo, mališan je bio na biciklu, u pratnji majke kada je upao u potok. Majka se za njim bacila u vodu pokušavajući da ga spasi, ali bezuspješno.

- Na terenu smo od ranih jutarnjih sati a potraga, koja je podijeljena u zone pretrage, i danas će se odvijati kopnenim dijelom uz obale rijeke Bosne i čamcima s vode. Tim za spašavanje na vodi FUCZ pretraživat će desnu obalu rijeke Bosne dok će Rafting klub iz Žepča pretraživti lijevom obalom. Pretražit će se dionica od Begovog Hana do Žepča, Zavidovića i Maglaja. Kako FUCZ traga i za Almirom Gluhićem koji je nestao u Zavidovićima, timovi FUCZ će nastavit potragu i dalje. Osim timova FUCZ na terenu u potrazi je i KUCZ ZE- DO, Civilna zaštita ZEŽepče, članovi GSS Žepče, Rafting klub Žepče, lovci, članovi porodice nestalog dječaka, mještani Begovog Hana i volonteri - saopćili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.