open-navfaktor-logo
search
MUP HNK
Pretresom stanova policija u Mostaru i Konjicu pronašla drogu, uhapšene četiri osobe
Mostarska policija uhspila je u četvrtak 53-godišnjaka iz Mostara kod kojeg je pronađena veća količina droge.  
09.02.2024. u 10:29
get url
text

Kako je u petak saopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), u četvrtak oko 18.50 sati policajci MUP-a HNK su u Ul. Kenjareva u Mostaru uhapsili Đ. S. (1971.) iz Mostara koji je tad odbacio od sebe jedan veći i jedan manji omot sa sadržajem tvari koja asocira na drogu.

Na temelju naredbe Općinskog suda Mostar izvršen je pretres kuće Đ. S. u kojoj je na više mjesta pronađena nepoznata praškasta tvar, zatim tablete heptanona, tečnog heptanona te pribor za pripremu i konzumiranje opojne droge.

Iz policije navode da su uhapšene još dvije osobe koje su po dogovoru namjeravale kupiti drogu od Đ. S. a radi se o A. B. (1998.) iz Brčkog i M. P. (1999.) iz Mostara.

Prilikom pretresa kod njih su pronađene nepoznate biljne materije, tablete i nepoznate bijele grudvaste tvari.

Istog dana, oko 15 sati policajci PU Konjic su u Ul. maršala Tita u Konjicu zatekli M. K. (1997.) iz Konjica, koji je od ranije poznat policiji po konzumiranju i prodaji droge.

VEZANI TEKST - Akcija MUP-a HNK, pretresi u Mostaru

On je uspio pobjeći, a zbog postojanja osnova sumnje da u stanu posjeduje opojne droge, po naredbi Općinskog suda Konjic, izvršen je pretres.

U stanu su pronađeni i izuzeti kutija cigareta u kojoj su se nalazila tri pvc smotuljka s bijelom praškastom tvari, jedna prozirna folija, te još neki predmeti s tragovima bijele praškaste tvari koja asocira na drogu spid.

M. K. je uhapšen i bit će predmet kriminalističke obrade, dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.