open-navfaktor-logo
search
Saopćenje policije
Pretres u Banjoj Luci: Pronađena droga, uhapšen muškarac za kojim je u Srbiji raspisana potjernica
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Specijal" lišili su slobode lice F. Ž., državljanin Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.
09.07.2023. u 18:21
get url
text

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Banje Luke te je pronađeno i oduzeto oko 655 grama zelene biljne materije koja je najvjerovatnije droga marihuana, dvije digitalne vage, dva laptopa, mrvilica, 2.750 eura i 210 KM za koji se sumnja da je pribavljen izvršenjem krvičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Izvršenim provjerama u vezi lica F.Ž. utvrđeno je, dodaje se, da je za njim raspisana crvena difuzna potjernica Interpola Beograd. On će nakon završene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.