open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Predložen pritvor za muškarca iz Laktaša zbog pokušaja otmice djeteta u blizini škole kod Mostara
Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona predložilo je danas određivanje pritvora za Dalibora K. (50) iz Laktaša osumnjičenog za pokušaj otmice djeteta u Mostaru.
14.09.2023. u 16:53
get url
text

- Prijedlog za određivanje pritvora je podnesen zbog postojanja osnovane sumnje da je 12. septembra oko 18 sati u mjestu Vrapčići kod Mostara, u blizini Osnovne škole "Vrapčići", u pokušaju počinio krivično djelo protupravnog oduzimanja slobode - saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

Istaknuto je da je pritvor predložen jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti ovo krivično djelo, da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

- Kantonalno tužilaštvo u saradnji s MUP-om HNK, Policijska uprava Mostar, nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo - navedeno je.

Iz MUP-a HNK je ranije saopćeno da je uhapšena jedna osoba zbog sumnje na pokušaj otmice djeteta. Tada su pojasnili da im se obratila H.H. (1951.) i prijavila da je nepoznata muška osoba s kombijem, bez registarskih oznaka, u Vrapčićima nudila čokoladicu njenoj maloljetnoj unuci N.Đ. (2014.) i mamila je da uđe u kombi. Odmah po prijavi na teren su izašle policijske patrole i vrlo brzo pronašle vozilo kojim je upravljao K.D.(1973.) iz Laktaša. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.