open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Predložen pritvor državljaninu BiH i Hrvatske u čijem je automobilu policija pronašla oko pola kilograma kokaina
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo određivanje pritvora osumnjičenom državljanina BiH i Hrvatske Tomislav Marić uhapšenom jučer na području Laktaša.    
04.08.2023. u 12:31
get url
text

VEZANI TEKST - Policija kod Laktaša zaplijenila više od pola kilograma kokaina, uhapšen Zagrepčanin

- Osumnjičeni Tomislav Martić, rođen 1982. godine, nastanjen u Zagrebu, uhapšen je, nakon što su, policijski službenici tokom kontrole automobila, kojim je upravljao, na skrivenim mjestima u prtljažniku vozila, pronašli i oduzeli oko pola kilograma opojne droge "kokain" - saopćeno je iz Tužilaštva.

On se tereti da je navedenu opojnu drogu, radi stavljanja u međunarodni promet, neovlašeno krijumčario iz Republike Hrvatske na teritoriju Bosne i Hercegovine.

- Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, s obzirom da osumničeni pored državljanstva Bosne i Hercegovine, posjeduje i državljanstvo Hrvatske kao i prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike - navode iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.