open-navfaktor-logo
search
Tenzije i nezadovoljstvo
Porodica oslobođene izraelske taokinje odbila susret s Netanyahuom
Porodica oslobođene izraelske taokinje Elme Avraham odbila je zahtjev premijera Benjamina Netanyahua da se sastane s njim tokom njegove očekivane posjete medicinskom centru Soroka u Beershebi, javljaju hebrejski mediji.
29.11.2023. u 21:22
get url
text

Avraham, 84-godišnja stanovnica kibuca Nahal Oz, vraćena je u kritičnom stanju nakon što joj Hamas nije uspio nabaviti vitalne dnevne lijekove nekih 50 dana. Soroka je saopćila da više nema opasnosti po njen život i da se dalje oporavlja u bolnici.

Ovo je neuobičajena pojava da porodica bivšeg zarobljenika odbija da se sastane s premijerom zemlje, što potencijalno ukazuje na tenzije ili nezadovoljstvo vladinim postupanjem sa situacijom.

Ured premijera zatražio je u srijedu i sastanak s predstavnicima zajednica u pograničnom području Gaze, od kojih su mnogi kritikovali Netanyahuovo postupanje nakon masakra 7. oktobra.

Međutim, ni ovaj poziv nije naišao na dobar prijem. Predstavnici nekoliko pograničnih zajednica u Gazi, uključujući one koje je Hamas najteže pogodio tokom masakra, odbili su Netanyahuov poziv da se sastanu, prenosi bnn.network.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.