open-navfaktor-logo
search
Poduzimaju hitne mjere
Policija se oglasila o slučaju premlaćivanja novinara u Brčkom
Policija Brčko distrikta oglasila se o slučaju premlaćivanja novinara iz tog grada Mirze Derviševića. 
20.08.2023. u 13:06
get url
text

Kako su naveli u saopćenju za javnost, sinoć u 22.17 putem telefona im se obratio M. D., rođen 1998. godine, iz Brčkog, i pijavio da je neposredno prije podnošenja prijave u ulici Marina Držića ispred broja 5, u Brčkom, fizički napadnut od NN lica.

- Odmah nakon zaprimanja prijave, u 22.25 sati policijski službenici su izašli na lice mjesta i tom prilikom je prijavitelj izjavio da mu je prišlo jedno NN maskirano muško lice i udario ga u predjelu glave, te se NN lice trčećim korakom udaljio prema motornom vozilu, u kojem ga je čekao NN vozač, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu - naveli su.

Dodaju da je povrijeđeni prevezen u Urgentni centar Brčko distrikta BiH gdje mu je ukazana lječnička pomoć i od dežurnog liječnika konstatovane lake tjelesne povrede.

- Na licu mjesta policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izvršili uviđaj o čemu je  obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, te je utvrđeno da postoji osnov sumnje  da je od NN lica ili više njih počinjeno krivično djelo laka tjelesna povreda iz člana 170. stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Policija Brčko distrkta BIH u vezi ovog krivičnog djela  preduzima hitne istražne radnje na utvrđivanju svih činjenica i identifikovanja NN lica koja su počinila ovo krivično djelo - saopćili su, te dodali kako će o rezultatima istražnih radnji javnost biti blagovremeno informisana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.