open-navfaktor-logo
search
Ponovljeni postupak
Pokušaj obljube djevojčice: Muškarac iz Kotor-Varoši osuđen na dvije godine zatvora
Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Mileta V. iz Kotor-Varoši na dvije godine zatvora za pokušaj obljube tada 12-godišnje djevojčice, koje se dogodilo 2018. godine u Kotor-Varoši.
25.10.2021. u 16:14
get url
text

Presuda mu je izrečena u ponovljenom postupku, a ranije je, pred istim sudom, bio osuđen na pet godina zatvora.

Optužnica ga je teretila da je 27. oktobra 2018. godine u Kotor-Varoši presreo devojčicu (rođena 2006), a koju je odranije poznavao jer žive u blizini.

Iako svjestan da postoji velika nesrazmjera u godinama, započeo je komunikaciju s njom i upitao je za momka s kojim ju je viđao, te dodao da će sve reći njenim roditeljima "ako ne bude imala spolni odnos s njim".

Zatim joj je rekao da ode kući da se okupa i da dođe kod njega u apartmane gdje će imati spolni odnos, kao što je ranije imao s njenom rodicom.

- Kada je djevojčica pokušala pobjeći, on ju je uhvatio za rukav duksa i povukao prema sebi. U tom trenutku iz džepa joj je ispao mobilni telefon, koji se slupao. Žrtva se rukama uhvatila za ogradu, kako je ne bi dalje vukao, međutim on joj je prišao s leđa i stavio ruke na njeno tijelo, te pokušao da je poljubi - stajalo je, između ostalog, u optužnici.

Precizirano je i da je djevojčica na kraju uspjela pobjeći kući i sve ispričati roditeljima, koji su slučaj zatim prijavili policiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.