open-navfaktor-logo
search
Palestina
Pogledajte snimak načinjen dronom, izraelska vojska razorila je Gazu
Agencija Anadolu zabilježila je snimke dronom u distriktu Beit Lahiya, na sjeveru blokiranog Pojasa Gaze, na kojima se može vidjeti nivo razaranja izraelske vojske.
27.12.2023. u 19:10
get url
text

Uprkos pozivima međunarodne zajednice na prekid vatre, napadi izraelske vojske na Pojas Gaze, gdje živi oko 2,3 miliona Palestinaca, nastavljaju se od 7. oktobra.

Naselje Beit Lahiya je i dalje jedna od glavnih meta Izraela, čija vojska napada svaki region, bez obzira da li je riječ o sjeveru, jugu i ili samom središtu Gaze. Beit Lahiya, koji se nalazi na sjeveru Gaze, u ruševinama je zbog razarajućih izraelskih napada. Snimatelji AA zabilježili su snimke dronom uništenog dijela Gaza.

Na snimcima se može vidjeti da su mnoge zgrade uništene, a mnoge zgrade ozbiljno oštećene. Razaranja u Beit Lahiji, koja liči na zonu zemljotresa, otkriva težinu i obim izraelskih napada.

Uprkos teškom razaranju, neki Palestinci koji ne žele da napuste svoje domove i dalje ostaju u regionu. Zbog izraelskih napada, pored Beit Lahiya, mnoga naselja u regionu, posebno Beit Hanoun, Jabalija, Shucaiyye, centar grada Gaze, također su svjedoci velikih razaranja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.