open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Pijani i drogirani se potukli, jedan uboden nožem, obojica uhapšena
Dvije osobe uhapšene su preksinoć u Banjoj Luci zbog fizičkog sukoba u jednom kafiću u Banjoj Luci, a kod obojice je utvrđeno prisustvo alkohola i droge. 
23.11.2023. u 11:29
get url
text

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, D. K. iz ovog grada je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo tjelesna povreda, a D. B. iz Visokog zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad.
 
Nadležnoj policijskoj stanici je preksinoć oko 22.15 sati prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u centru Banje Luke narušen javni red i mir tučom više osoba. 

Utvrđeno je da je D. K. džepnim nožem sa sklopivom oštricom ubo D. B. u predjelu leđa, dok je D. B. pesnicama udario D. K. u glavu.

Osumnjičeni su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola i opojnih droga.

- Kod D. K. je utvrđeno prisustvo od 0,25 promila alkohola i opojnih droga THC i amfetamin, a kod D. B. prisustvo od 1,26 promila alkohola i droge THC u organizmu - saopćeno je iz policije.

Obojici je ukazana ljekarska pomoć u UKC-u RS-a u Banjoj Luci. 

Radnik ugostiteljskog objekta će također biti sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, a o svemu je obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.