open-navfaktor-logo
search
Uhapšen
Pijani Banjalučanin pao i povrijedio se pa policiji prijavio da ga je neko pretukao
Policijski službenici su utvrdili da je muškarac povrede zadobio prilikom pada u ulici Vase Pelagića jer je bio u alkoholisanom stanju, te da mu niko nije nanio povrede niti otuđio novčanik
10.05.2019. u 10:38
get url
text

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka 8. maja uhapsili su i ispitali S. Š. (34) iz Banje Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažnog prijavljivanja krivičnog djela.

Naime, uhapšeni muškarac je 2. maja prijavio banjalučkoj policiji da su ga na parkingu u Vidovdanskoj ulici napale nepoznate osobe i nanijele su povrede glave i tijela, a zatim ukrale novčanik.

-Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnje na osnovu kojih su utvrdili kontradiktornosti u zaprimljenoj prijavi, a na mjestu za koje je prijavitelj naveo da je napadnut nisi pronađeni tragovi koji bi ukazali da je izvršena inkriminisana radnja – navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Policijski službenici su utvrdili da je muškarac povrede zadobio prilikom pada u ulici Vase Pelagića jer je bio u alkoholisanom stanju, te da mu niko nije nanio povrede niti otuđio novčanik.

O svima saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela lažno prijavljivanje krivičnog djela i da se protiv S. Š. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.