open-navfaktor-logo
search
Okružni sud
Pandureviću zbog ranjavanja Nukića u Lukavici određen jednomjesečni pritvor
Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Kosti Pandureviću sa Pala, koji je ispred kafića u Lukavici pucao na Adija Nukića iz Sarajeva, saopćeno je danas.
24.07.2023. u 12:33
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog pokušaja ubistva Adija Nukića uhapšen Kosta Pandurević sa Pala

Pandureviću se na teret stavlja pokušaj ubistva, a Okružno javno tužilaštvo zatražilo je pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, te sakrivanjem i uništavanjem dokaza. Također, postoji bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti isto krivično djelo ili počiniti drugo za koje se može izreći zatvorska kazna od tri godine ili teža.

Iz Tužilaštva su ranije saopćili i detalje pokušaja ubistva koji se dogodio u srijedu oko 17 sati ispred ugostiteljskog objekta "Caffe Mocca" u Hilandarskoj ulici u Lukavici.

On se na mjesto događaja dovezao motociklom marke "KTM", tipa crosser, bez registarskih oznaka, sa narandžastim detaljima.

- Zaustavio se, te je iz vatrenog oružja, najvjerovatnije pištolja, nepoznate marke, kalibra devet milimetara, ispalio sedam hitaca prema N. A., koji se u tom trenutku nalazio ispred ugostiteljskog objekta "Caffe Mocca". Tom prilikom oštećeni je zadobio povrede opasne po život i to ustrelnu ranu u predjelu abdomena i tri prostrelne rane u predjelu natkoljenice lijeve noge. Nakon toga se pomenutim motociklom udaljio u pravcu ulice Spasovdanska, a zatim u nepoznatom pravcu - naveli su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.