open-navfaktor-logo
search
Produžen im pritvor
Osumnjičeni za mafijašku likvidaciju Harisa Österdahla u Sarajevu ostaju iza rešetaka
Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović prihvatilo je prijedlog Tužilaštva KS te za još dva mjeseca produžilo pritvor Oliveru Herbertu Peteru, Abdel Majidu el-Oweitu i Konradu Tylusu, osumnjičenima za ubistvo švedskog državljanina Harisa Österdahla, potvrđeno je iz Suda.
01.12.2023. u 11:10
get url
text

Oni su uhapšeni i pritvoreni prije mjesec nakon ubistva Österdahla, navodnog člana narkoorganizacije iz Švedske, u maniru profesionalne mafijaške likvidacije, koje se dogodilo u Stupskoj ulici u stambenom bloku Bulevar.

Očevici su tada ispričali da su dvojica muškaraca iz automatske puške koja je bila sakrivena u crnoj torbi prema njemu ispalili rafalno više hitaca, uslijed čega je preminuo na mjestu.

Tom prilikom lakše je povrijeđen i Elvir Mutić koji je bio sa Österdahlom u društvu.

Potom su pobjegli u pravcu Istočnog Sarajeva, gdje je iste noći, tačnije na Sokocu najprije uhapšen Oliver Herbert Peter, koji je prema nezvaničnim saznanjima trebao biti logistička podrška drugoj dvojici, koji su, kako se sumnja, direktni izvršioci.

Oni su uhapšeni sljedeće jutro na području Pala, u kanjonu rijeke Miljacke.

Prema nekim nezvaničnim saznanjima, Österdahl je ubijen od članova suprotstavljene kriminalne grupe iz Švedske, a navodno su mu u trag ušli nakon što ga je u Sarajevu nedavno posjetila djevojka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.