open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Opozicija u RS-u ne odustaje uprkos policijskoj zabrani, okupili se ispred zgrade Skupštine
Predstavnici opozicionih partija u RS-u i građani okupili su se ispred zgrade Narodne skupštine RS-a u Banjoj Luci gdje su za 19 sati najavili početak "Skupštine na otvorenom".
07.09.2023. u 19:18
get url
text

Skup se organizuje uprkos policijskoj zabrani, a razlog okupljanja je nesprovođenje zaključaka Narodne skupštine RS-a, zbog čega su opozicinari tražili i posebnu sjednicu, što je odbijeno.

Policijska uprava Banja Luka ranije je saopćila da su donijeli rješenje o zabrani javnog skupa zastupnika Igora Crnatka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića.

{$galerijaFotografija}

- S obzirom na odluku o određivanju prostora za održavanje javih skupova i Zakonom o javnom okupljanju, navedena lokacija nije predviđena za održavanje javnog okupljanja. Zastupnici su poučeni sa navedenim zakonskim odredbama i da je javno okupljanje moguće održati na Trgu Кrajine i parku "Mladen Stojanović", odnosno na lokacijama koje je odredila lokalna zajednica - saopćila je policija.

Iz opozicije tvrde da im je policija prvo odobrila, a potom nakon nekoliko sati poslala rješenje o zabrani.

- Možemo pretpostaviti šta su motivi i odakle je došla naredba o zabrani - kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović i poručio da će učintii sve da ovaj skup prođe mirno.

skupština na otvorenom bl 1.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.