open-navfaktor-logo
search
Poznat policiji
Opet pao banjalučki lopov, prisjela mu krađa bicikla načelnika Uprave za policijsko obrazovanje RS-a
Banjalučanin Zoran Lajšić, od ranije poznat istražnim organima, uhapšen je zbog sumnje da je u posljednjih mjesec dana počinio osam krivičnih djela.
11.10.2023. u 13:43
get url
text

Na teret mu se stavlja, između ostalog, da je ukao bicikl iz dvorišta kuće načelnika Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS-a Mile Šikmana.

- Osumnjičen je da je 8. oktobra 2023. godine iskoristio nepažnju oštećenog u Banjoj Luci i ukrao bicikl "cross".  Također, Z. L. se sumnjiči da je na području Grada Banja Luka u periodu od 12. septembra do 8. oktobra počinio sedam krivičnih djela krađa i jedno krivično djelo utaja. Iskorištiviši nepažnju oštećenih, krao je bicikle i mobilne telefone. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 3.700 КM - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Lajšić je i ranije je hapšen, a posljednji put u maju ove godine kada mu je na teret stavljeno da je u mjesec dana počinio ukupno šest krivičnih djela, od čega četiri krađe automobila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.