open-navfaktor-logo
search
"Desio se incident"
Oglasili se iz RUGIPP-a: "Verbalni i fizički sukob advokata" prijavili policiji i Komori
Advokatica Meliha Filipović (85) potvrdila je za naš portal da ju je advokat Jovan Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore RS-a, ošamario tokom jednog uviđaja kojem su oboje prisustvovali.
03.10.2019. u 15:41
get url
text

Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a (RUGIPP) oglasila se danas u vezi incidenta koji se dogodio u utorak.

Kao što smo već objavili, advokatica Meliha Filipović (85) potvrdila je za naš portal da ju je advokat Jovan Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore RS-a, ošamario tokom jednog uviđaja kojem su oboje prisustvovali.

Ona je izjavila da je o svemu sačinjena i službena zabilješka u RUGIPP-u, te da je napadu svjedočilo više ljudi, dok se advokat Čizmović danas nije javljao na naše pozive.

U saopćenju iz RUGIPP-a, danas su istakli da su sve prijavili policiji i Advokatskoj komori, ali su napad ocijenili kao "incident" tokom kojeg je došlo do "verbalnog i fizičkog sukoba između advokata".

- Dana 1. oktobra 2019. godine, službeno lice RUGIPP-a, zajedno sa službenicima Pravobranilaštva RS-a i advokatima koji zastupaju dvije strane sa suprotnim interesima u predmetnom postupku, izašli su na lice mjesta gdje se nalaze nepokretnosti koje su predmet upravnog postupka. Tokom rasprave došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između advokata, učesnika postupka. Službeno lice je naložilo prekid postupka, međutim stranke u postupku su zatražile nastavak, što su i potvrdile učešćem u nastavku postupka u službenim prostorijama RUGIPP- a – istakli su iz ove uprave.

Dodali su i da je šef Područne jedinice Banja Luka, obavijestio nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a RS-a o nastalom incidentu.

- Dostavili smo im kopiju zapisnika sa održane rasprave u kojoj je naveden incident i nastavak održavanja rasprave koja je okončana istog dana. Direktor RUGIPP-a podnio je prijavu Advokatskoj komori RS-a o nastalom incidentu između advokata koji su bili strane u upravnom postupku RUGIPP-a – naveli su iz ove uprave na naš upit.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.