open-navfaktor-logo
search
Izvršena krim-obrada
Oglasila se policija u Banjoj Luci o sukobu bivšeg političara i osuđenika, ko je koga napao
Policijska uprava Banja Luka saopćila je danas da su izvršili kriminalističku obradu I. B. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivična djela tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
18.12.2023. u 12:50
get url
text

VEZANI TEKST - Nastavlja se trakavica oko "porno afere": U Banjoj Luci se potukli Ivan Begić i Goran Suvara

Kako saznajemo, u pitanju je Ivan Begić, nekadašnji odbornik u Skupštini Grada Banja Luka i kandidat za potpredsjednika RS-a na posljednjim Općim izborima. Njega je Goran Suvara prijavio da ga je napao jučer oko 14 sati.

- Nadležnoj policijskoj stanici je oštećeni prijavio da ga je I. B. napao u Banjoj Luci upotrebom fizičke snage i predmeta, usljed čega je zadobio tjelesne povrede u predjelu glave i ruke, a da je potom bacio njegov mobilni telefon, koji je tom prilikom oštećen. Oštećenom je ukazana ljekarska pomoć na UKC-u RS-a. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva  - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Sukob između Begića i Suvare traje već izvjesno vrijeme, a međusubno su ranije iznosili brojne optužbe.

Suvara je nedavno hapšen na granici Bosne i Hercegovine zbog potrage koju je za njim raspisao MUP RS-a, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo mučenje, zlostavljanje i drugo neljudsko ponižavajuće postupanje, odnosno zbog sumnje da je prije dvije godine objavio eksplicitni videosnimak, kao i fotografiju tadašnjeg banjalučkog odbornika Ivana Begića i uputio mu uvredljive poruke. Begić se nakon toga kratko povukao iz politike i napustio PDP. Tvrdio je i da mu je traženo pola miliona KM da snimak "ne procuri".

Suvara je priznao u policiji da je na svom profilu na društvenoj mreži X objavio sporni snimak.

On je krajem oktobra, na press konferenciji u Banjoj Luci izjavio da u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka postoji ukupno 37 krivičnih prijava protiv njega zbog raznih djela, kao što su ucjene, ugrožavanja sigurnosti i drugo, a koje je podnio Begić.

Suvara je ranije osuđivan. U Okružnom sudu u Banjoj Luci je 2016. godine osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog razbojništava počinjenih u periodu od 1993. do 1994. godine na području Glamoča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.