open-navfaktor-logo
search
Neće proći
Obuća: Oktroisana Vlada FBiH otima od Goražda, daje HDZ-u
Nakon što se danas u medijima pojavila informacija da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine namjerava usvojiti odluku kojom će sredstva namjenjena za izgradnju brze ceste Prača-Goražde umanjiti za više od 10.000.000 KM, saopćenjem za javnost oglasila se Aida Obuća, bivša premijerka BPK Goražde i aktuelna predsjednica KO SDA BPK Goražde i delegatkinja u Domu Naroda Parlamenta FBiH. 
04.10.2023. u 15:22
get url
text

- Takvim postupkom ne samo da kadrovi "Trojke" pored svih navedenih i evidentno deklarativnih obećanja pokazuju svoju nebrigu prema našem kantonu, već i ugrožavaju realizaciju postojećih, ali i svih budućih radova na ovom za naš kanton ključnom projektu.

Naime ukoliko Vlada, na prijedlog ministrice, usvoji ovakvu odluku doći će do ugrožavanja realizacije aktualnog tendera Autoceste Federacije BiH za nastavak izgradnje tunela Hranjen kao i cjelokupnog projekta. Postavlja se pitanje da li je na sceni dogovor HDZ sa strankama "Trojke", a na štetu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde - pita Obuća.

Napominje da je "nedavno nemarom oktroisane Vlade FBiH, ali i Vlade BPK Goražde izgubljeno više od 8,5 miliona KM investicija za naš kanton, zajedno sa ovim današnjim podatkom našem kantonu će biti oduzeto više od 18 miliona KM investicija".

- Stranka demokratske akcije će reagovati na ovo ponašanje i neće dozvoliti uništavanje našeg kantona, zarad političkog potkusurivanja vladajućeg režima. Zabrinuti smo i tražimo pojašnjenje - saopćila je Obuća, u ime Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije BPK Goražde.

Prema informaciji koju su danas prenijeli pojedini mediji, izmjenom odluke o usvajanju programa utroška sredtstava "Kapitalni transferi javnim preduzećima - transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta, dio novca je preraspoređen iz Goražda u Hercegovine, u svrhu izgradnje ceste Mostar - Široki Brijeg - Granica RH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.