open-navfaktor-logo
search
Tukli ga betonskom pločom
Obradov i Samardžija uhapšeni zbog brutalnog pokušaja ubistva: Mladiću nanijeli po život opasne povrede
Policija iz Istočnog Sarajeva uhapsila je Miloša Obradova i Stefana Samardžiju, poznate kriminalce sa Pala, zbog pokušaja ubistva, potvrđeno je Faktoru nezvanično iz izvora bliskog istrazi. 
30.11.2023. u 10:23
get url
text

VEZANI TEKST - Opsadno stanje: Samardžija, Obradov i Lizdek na prepoznavanju u Tužilaštvu RS-a

Oni se sumnjiče da su jučer u ranim jutarnjim satima sugrađaninu mlađe životne dobi nanijeli po život opasne povrede, tukući ga rukama, nogama, ali i betonskom pločom po glavi. 

Motivi napada zasad nisu poznati.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopćeno je da se napad dogodio oko 4.55 sati na Studentskom trgu na Palama.

- M. O. i S. S. se sumnjiče da su pokušali lišiti života lice, tako što su ga fizički napali nanijevši mu povrede opasne po život. Povrijeđeno lice hospitalizirano je u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu - naveli su iz policije. 

Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici policije u prisustvu dežurnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predati tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u dalju nadležnost.

Obradov i Samardžija odranije su dobro poznati istražnim organima. Dovodili su se u vezu sa teškim ubistvom Damira Ostojića Šijana u oktobru 2018. godine u Banjoj Luci, ali je istraga u odnosu na njih obustavljena.

Miloš Obradov povezivan je i sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, zbog čega je jedno vrijeme proveo u pritvoru, ali je i u tom slučaju istraga u odnosu na njega obustavljena. 

Obojica se dovode u vezu sa tzv. automafijom sa Pala. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.