open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Nastavljena hapšenja u akciji "Kum"
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo nastavili su danas hapšenja u operativnoj akciji "Kum".
22.02.2024. u 10:00
get url
text

Kako je potvrđeno iz MUP-a RS-a, pod nadzorom Tužilaštva BiH jutros je na području Laktaša uhapšena je osoba inicijala P. P. 

- Uhapšeni će u toku dana biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama - naveli su iz MUP-a RS-a.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Predragu Petkoviću (1987).

Petković se i ranije dovodio u vezu sa organiziranim kriminalom, a hapšen je i u okviru akcije "Storage" u oktobru 2022. godine kada se predao nakon što je za njim bila raspisana potraga.

I u tom predmetu se radi organizovanom kriminalu povezanim sa međunarodnim krijumčarenjem droga i drugim krivičnim djelima.

Podsjetimo, jučer je u akciji "Kum" pretreseno više lokacija na području Foče, Sarajeva i drugih gradova, kao i hapšenja osumjičenih osoba.

- Istraga u predmetu odnosi se i na koruptivna krivična djela jer je jedan od osumnjičenih aktivni policijski službenik Granične policije BiH, koji se tereti da je za nezakonitu imovinsku korist pripadnicima kriminalne organizacije neistinito ovjeravao dokumentaciju za navodni prelazak granice, kako bi im na taj način ishodio alibi za vrijeme počinjenja kaznenih djela - naveli su jučer iz Tužilaštva BiH.

U sklopu akcije jučer je pretresen i hotel Royal u Vogošći, vlasništvo Fikreta Kajevića, koji je također obuhvaćen ovom akcijom, ali njegovo svojstvo nije saopćeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.