open-navfaktor-logo
search
Incident u sitne sate
Nakon što je "pauk" došao da mu podigne BMW: Banjalučanin naglo startovao automobil, tukao i vrijeđao policajce
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, danas su izvršili kriminalističku obradu lica J. K. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i ugoržavnje sigurnosti.
24.12.2023. u 18:48
get url
text

- Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici nadležne policijske stanice su noćas oko 02.00 sata, u ulici Ive Lole Ribara u Banjoj Luci, uočili nepropisno parkirano putničko vozilo marke BMW, nakon čega je na lice mjesta došlo specijalno vozilo "pauk" sa ciljem premiještanja navedenog vozila. U trenutku pripremnih radnji iz obližnjeg ugostiteljskog objekta izašao je J. K., sjeo u navedeno vozilo i naglo ga startovao te pomjerio nekoliko metara, a potom izašao iz vozila i prišlo policijskim službenicima te se oglušio o zakonito izdato naređenje policijskih službenika i upotrebom fizičke snage napao jednog policijskog službenika na način da mu je zadao udarac zatvorenom pesnicom u predjelu glave, uslijed čega je policijski službenik zadobio tjelesne povrede - saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Prilikom dovođenja u policijsku stanicu J.K. je, dodaje se u saopćenju, uputio ozbiljne prijetnje dvojici policijskih službenika, što je kod njih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

- Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je ukazana na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a J. K. će večeras uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.