open-navfaktor-logo
search
Ukrao avion
Nakon pet sati drame: Poznat identitet i mogući motivi odbjeglog pilota iz Mississippija
Lokalni mediji, pozivajući se na više zvaničnih izvora, javljaju da je Cory Patterson iz Shannona u američkoj državi Mississippi, više od pet sati pilotirao ukradenim avionom.
03.09.2022. u 22:26
get url
text
Corey Patterson
Corey Patterson

On je sletio u polje kod Ashlanda, oko 100 kilometara sjeverozapadno od Tupela, grada u kojem je pozivom alarmirao policiju i najavio da će srušiti avion na Walmartov market. Nakon slijetanja pilot je uhapšen, a da pri tome niko nije ozlijeđen.

VEZANI TEKST - SAD: Sletio avion čiji je pilot prijetio da će se zabiti u supermarket

Patterson je na Facebooku u subotu rano ujutro ostavio poruku, koja bi mogla biti i oproštajno pismo, jer je najavio tragičan kraj svog leta.

- Oprostite mi. Nisam htio nikoga da povrijedim. Volim svoje roditelje i sestru i ovo nije vaša krivica. Zbogom - napisao je Cory Patterson.

Policija iz grada Tupela u državi Mississippi, saopćila je da ih je pilot kontaktirao u pet ujutro po lokalnom vremenu i opisao uznemirujuće planove, odnosno da želi srušiti avion na prodavnicu Wallmart u pomenutom gradu.

Patterson je studirao na Mississippi State univerzitetu, a bio je iskusan pilot sudeći po objavama na Facebooku, gdje je mnogo puta prikazan dok pilotira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.