open-navfaktor-logo
search
Čudan prizor
Na obali pronađeni jezivi ostaci misterioznog stvorenja, stanovnici ga brzo zakopali
Voda je na obalu Nove Gvineje izbacila ostatke nekog stvorenja. Nije se radilo o čovjeku, na sreću, ali o kome se radilo, teško je reći. Stanovnici su se uznemirili - nije im to stvorenje dobro izgledalo, pa su brzo iskopali rupu i zakopali ga. Kad im nije bilo pred očima, mirnije su spavali.
23.10.2023. u 15:25
get url
text

To je otežalo stručnjacima, koji su na temelju fotografija morali pokušali utvrditi o kome se radilo. Nije im lako, jer ne mogu uzeti DNK uzorak i u laboratoriju otkriti o kojoj je vrsti riječ. Jedino u što su sigurni jest da se ne radi o čovjeku. Ali, bez DNK mogu samo nagađati po slikama. Lešina je imala jasno vidljiv dušnik, tako da su prilično uvjereni da je to bio sisavac, piše Daily Mail.

Dok neki misle da se radilo o kitu, jer je poznato da njihova tijela pobijele nakon smrti, drugi su uvjereni da se radilo o morskoj kravi, treći da je to nekoć bio morski pas.

Mnogi su istaknuli kako veličina tog stvorenja ne odgovara morskim psima, jer su oni manji, tako da na kraju niko ne zna o kome se radilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.