open-navfaktor-logo
search
Istraživanja
Muškarci, pogledajte u torbicu ženi koja vam se sviđa: Veličina i sadržaj otkrivaju puno o njoj
Kathryn Eisman dvije je godine istraživala šta žene nose u torbama, a u hit-knjizi "Kako procijeniti ženu prema torbici" objašnjava 40 tipova ličnosti svrstanih u četiri glavne kategorije.
30.07.2023. u 22:24
get url
text

Žene koje u torbi nose samo nužne stvari minimalistički su nastrojene. Torbu u maniri Sport Billyja koja sadrži mnoštvo praktičnih stvari nosit će S.O.S. junakinja. Voli biti spremna za svaku opciju te u torbi nosi četkicu za zube ili punjač za mobitel.

 Prema Eisman, žene u ovoj kategoriji rijetko mijenjaju torbe te biraju neutralne boje i modele koji nikad ne izlaze iz mode. Kreativke su slobodnog duha, a njihova je torba poput škrinje s blagom. 

- No sadržaj je organiziran iako djeluje haotično. Brižne dušice sa sobom nose puno predmeta koji bi mogli zatrebati drugima. Doimaju se sramežljivima, ali to je samo iluzija - poručuje Eisman. 

- Žene koje nose torbe pune nepotrebnih stvari, poput omota čokoladica, vrlo su zauzete. Neuredna torba ne znači neurednu osobu. Često osobe s neurednim torbama imaju vrlo uredne domove i radna mjesta - dodala je.

U torbama izuzetno organiziranih žena ima mjesta samo za nužno, a u torbi žene slobodnog duha može se naći sve osim toga. Ličnost otkrivaju i veličina te boja torbe. Torbe jarkih boja biraju žene koje lako sklapaju poznanstva te se ne boje pokazati hrabri stil.  

Četiri tipa ličnosti prema predmetima u torbi:

1. Minimalistica

Žene u ovoj kategoriji majstori su organizacije. U njihovoj se torbi nalaze novčanik, ključevi, mobitel i sunčane naočale, naravno - ako je sunčano. Predmet koji nema svrhu neće se naći u njihovoj torbi. Tačno znaju gdje se šta nalazi i izuzetno su organizirane i u životu. 

2. Kreativka

Torba koju najbolje opisuje izraz "rupa bez dna" pripada kreativki. U njenoj će se torbi naći svašta - od zaboravljenih neplaćenih računa do termosice s kafom. Kreativke obično biraju torbe jarkih boja kojima pokazuju pristupačnost. 

3. S.O.S. junakinja

Ona zna da je život pun iznenađenja i spremna je za njih. U torbi nosi puno stvari, no svaka ima svrhu, bila to četkica za zube, ukrasi za kosu, nakit za podizanje dnevnog imidža ili punjač za mobitel.

4. Brižna dušica

Kad vam zatreba flaster ili tableta protiv bolova, obratite se brižnoj dušici. U torbi uvijek ima predmete koji bi mogli zatrebati drugima. Brižne su dušice jako osjećajne te vole imati uz sebe i knjigu koja ih vodi u svijet mašte. 

I veličina torbe otkriva ponešto:

Manje će torbe izabrati žene koje ne trebaju mnoštvo stvari, novca ili poznanstava da bi bile sretne. One su sretnije s manjim brojem prijatelja kojima je iskreno stalo do njih. 

Srednje velike torbe izbor su žene koja voli osjećaj sigurnosti. Takve će se osobe jako dobro informirati prije nego što bilo što odluče. Ako je torba ujedno i glamurozna izgleda, ta je osoba vrlo samouvjerena te otvorena prema novim iskustvima i poznanstvima. 

Velike torbe obično pripadaju ženama koje imaju mnogo interse i obožavaju učiti nove stvari. Torbe koje se nose preko ramena zaštitni su znak žena koje su izuzetno dobri organizatori svog vremena. Torbe s ručkom preferiraju odgovorne žene koje vole biti na vodećim pozicijama. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.